Skilda världar

Jag har lyckats skrapa ihop tre sidor rapport. Inte mycket på så många timmar, men det är mycket som distraherar såhär på en storflygplats. Kom på att jag säkert inte kommer att orka/hinna lägga upp bilder från resan, så här kommer två små som får sammanfatta bredden på mina upplevelser. Massor av intryck, mycket lite jag blev besviken på. Kina var lite mindre galet än jag hade tänkt mig - på ont och på gott. Jag blev lite stressad vid två tillfällen.

Första gången var när jag skulle korsa Mekong in i Thailand för att ta en flyg fr¨ån Udon Thani till Bangkok för vidare färd till Kina. I en och en halv timme var det strömavbrott i gränsstationen och utan datorer släppte de inte in några utlänningar. I sista stund kom elen tillbaka och jag hittade en snabb chaufför, som levererade mig vid in-checkningsdisken 15 minuter före avgång!

Andra gången var när jag missade tåget tillbaka till Shanghai i torsdags. I den gigantiska biljetthallen på Nanjings centralstation fanns inte en enda skylt på engelska, men väl ett par tusen (jag överdriver inte) kineser fördelade på tjugo långa köer. Jag köade 30 minuter i en kö, men det visade sig vara fel, så då började jag svettas lite. Tack och lov fick jag tag på en vänlig engelsktalande kinesiska, som vackert trängde sig först och fick bytt min biljett!



t v En liten tur på Mekongfloden med Natalie på väg till vattenfall och elefantridning. Observera att jag inte håller min förvinade högerhand i Natalies, det bara ser ut så.

t h Utsikt över Shanghaistadsdelen Pudong. Dagen efter åt jag lunch på 86:e våningen i en av skyskraporna på bilden. Man kommer inte mycket längre från en båttur på Mekong än så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0