En månad till ajööl

Nej, ajööl är inte albanska, utan ett tillfälle att ta en drink eller en öl och säga ajö inför Kosovoflytten. Fredag 17 eller lördag 18 augusti känns som bästa datumen, så sätt ett kryss i almanackan på båda. Vilket det blir visar sig senare, när jag vet vad som passar mig och andra bäst. Bland annat undrar jag om det verkligen är en bra idé att vara bakis sista dagen före avfärd när allt ska fixas klart och jag bör vara lite skärpt i skallen!

Isabel Elvy Andersson

I tisdags blev jag farbror igen. Isabel föddes i Barcelona 3 juli kl 18.40 och vägde 4,1 kg.

Isabel och farmor


Gjashtëmbëdhjetë

...betyder 16 på albanska, vilket jag bland mycket annat har fått lära mig idag. Varför göra det lätt för sig när man kan göra det svårt? Adil är måhända inte Sveriges mest framstående språkpedagog (kanske ändå inom sin språknisch när jag tänker på det), men det är ändå riktigt kul att lära sig shqip sex timmar om dagen. Andra ovärderilga kunskaper är:

tungjatjeta  hej

faleminderit  tack

unë jam...  jag är (heter)...

Shqipëria  Albanien

mik  vän

Den sista glosan är lite komisk med tanke på att FNs mission i Kosovo heter UNMIK. Jag undrar om de plockade ihop förkortningen med förhoppningen att namnet FN-KOMPIS skulle göra kosovarerna extra positiva till FNs närvaro.

RSS 2.0